HTML

Német kalandtúránk

Friss topikok

Linkblog

Nézzetek körül nálunk :)

2011.06.23. 21:00 BBoldi

Kíváncsi voltam, hol is fogunk lakni, mit is lehet ott igazából csinálni, miről híres a város...

Orientációképpen, itt található: Esslingen am Neckar (Google Maps)

Stuttgart kb. 10-15 km (attól is függ, hogy honnan számoljuk), kb. 91 ezren laknak itt, és amúgy engem kísértetiesen emlékeztet Egerre. Hegyes-dombos (nem, nem Hegyeshalmos... leülhetsz, elégtelen), közepes nagyságú város. Amerre a szem ellát, zöld területek veszik körül. Rengeteg szőlőt láttam, és múltkor amikor a 10-es számú pályán haladtam el mellette, eszméletlen zöldhagymaszag ütötte meg az orrom - rájöttem, hogy nem véletlenül, itt a hagyma az kultusznövény, nagy ünnepeket szoktak csapni a Hagymaisten tiszteletére :)

Amúgy ezzel van egy "jó" kis történet is, ami a középkorból származik: az ördög álruhát vett, és úgy ment ki az Esslingeni piacra. A kofától egy almát kért, de az megismerte a patájáról és a pokol kénes szagáról, ami áradt belőle. A kért alma helyett egy fej hagymát adott az ördögnek, aki gyanútlanul jóízűen beleharapott. Nagy volt ám a meglepetés, és az ördög olyan mérges lett, hogy elátkozta az esslingenieket -> mostantól nem "Esslinger" hanem "Zwieblinger" a nevetek (gyengébbek kedvéért Zwiebel = hagyma). Ez a németeknek biztos vicces is és egymást ugratják, vagy esetleg a gyerekeket ijesztgetik vele - nekem még annyira nem jött át :S

A lényeg, hogy a lakásunk is ilyen kertvárosi (inkább hegyoldali) részen van, csicseregnek a madarak, és fél óránként még egy autó is elmegy előtte. Ez tuti tetszeni fog, a Lehel utca négy sávját kettéválasztó 14-es villamos síneinek látványa, valamint az ablak előtt épp a megállóból kigyorsító, ill. megálló előtt lassító szerelvény diszkrét hangorkánja után... :)

Aki esetleg hiányolná a blogról a képeket, az nyomjon most frissítést a böngészőn, majd pedig ha újra eljutott idáig az olvasással, akkor: leülhet, elégtelen! :) Sajnos nincs fényképezőgép nálam, úgyhogy még nem tudom megosztani azt a rengeteg vizuális élményt, ami itt ér :(

Kárpótlásul, és végszóként egy jó adag panoráma kép - gyertek, és nézzetek körül nálunk! (Tipp: "Panorama starten", majd a kívánt panoráma kiválasztása után az egér a kép alján lévő szürke buborék fölé húzása, aztán a jobb szélső buborékra kattintás).

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://boldiesorsinemetorszagban.blog.hu/api/trackback/id/tr293009722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bagira. 2011.06.24. 10:00:37

Jaj BBoldi, én féltelek :(
3 dolog miatt:
1. Ha jól tudom, épp nem rég történt, hogy meggyűlt a bajod egy esztergomi dombbal... ezek után mi lesz így veled az esslingeni dombokon??? :)
2. ...dombok... Te nem véletlenül az alföldi síkságokhoz vagy szokva??? :) Tudom, leülhetek elégtelen... ezért inkább felteszek egy releváns kérdést: az esslingeni dombok, vagy a Bükk hegyei a magasabbak?
3. UTÁLOD a hagymát... ezt hogy fogod bevallani a helyieknek, meg a munkatársaidnak??? Nem félsz, hogy kitagadnak??? :) Vagy csoda történik és meg fogod szeretni a zwiebelt??? :)

alfacorse 2011.06.24. 10:22:48

Cudálatosz videók vannak a városról a tecsőn :)

www.youtube.com/watch?v=AdgHJfRGV24

BBoldi 2011.06.24. 10:50:33

@Bagira.:
1. minden kezdet nehéz, de a sportra visszaállok - hozzuk a cangákat is, úgyhogy minden adott... :)
2. ezek kb. olyanok, mint a Bükk - leülhetsz, elégtelen...
3. a nyers hagymát nem szeretem, pl. a hagymás rostélyost kíváncsi vagyok, hogy készítik itt :)

BBoldi 2011.06.24. 10:51:46

@alfacorse: YT munkaidöben, ejnyebejnye... leülhetsz, elégtelen :)
süti beállítások módosítása