HTML

Német kalandtúránk

Friss topikok

Linkblog

Szülők némethonban II

2011.12.11. 22:35 SmartHoHoHome

Újra este…  Szól Hofi, boros poharak töltve… Minden adott egy jó estéhez és egy jó blog bejegyzéshez!

Sikeresen vettünk a  mai távot is. Örömmel tudatom, hogy meglátogattuk a világ-első TV-tornyát is. Kis várakozás után pikk-pakk fent voltunk a kilátók királyának tetején. Olyan hihetetlen szél fújt, már lépni is nehezen lehetett. :) A szerencsénk, hogy tényleg szuper idő volt, hideg, de legalább nem felhős, és tényleg szép látvány nyílt Stuttgartra ill. a Fekete-erdőre!Videó:LINK

Kis nézegetés (és megfázás után) Stuttgart felé vettük az irányt. Megálltunk egy parkolóházban és elindultunk a kastélykert felé. Sajnos a mostanáig húzódó tüntetés eléggé lerontja a szépségét. Teli van még mindig sátrakkal (hát nem tudom, vajon laknak-e bennük, mert azért így 6-7 fokkal birkózva odakint…nem tudom milyen lehet sátorban alduni), fákhoz kötözött/láncolt székekkel és plakátokkal. Egyébként épp a héten dőlt el a népszavazás. Hogy miről? Hogy miért is volt a tüntetés?

Stuttgart21:  „A Stuttgart 21 egy tervezett közlekedés- és városfejlesztési projekt, amely a stuttgarti vasúti csomópont teljes átépítését és újjászervezését tartalmazza. A szintén tervezési fázisban lévő Wendlingen- Ulm nagysebességű vasútvonallal együtt hivatalosan Bahnprojekt Stuttgart–Ulmnak nevezik.

A projekt a stuttgarti vasúti csomópont teljes átszervezését és modernizálását foglalja magába. Az átalakítás központi eleme a stuttgarti főpályaudvar átépítése fejpályaudvarból földalatti átmenő pályaudvarrá. Ehhez minden irányból ki kell építeni a csatlakozó vonalakat is, amelyeket többnyire nagy sebességet lehetővé tevő alagutakban vezetnek. A feleslegessé váló felszíni vágányok helyén mintegy 100 hektárnyi terület szabadul fel, amit a városfejlesztési projektek rendelkezésére bocsátanak. Azonban az építkezést kezdetektől fogva nagy társadalmi ellenállás kíséri, így még kérdéses, hogy az eredeti tervekből mennyi valósul majd meg.” by wikipedia

Ennek a projektnek az értelmében a „szép, füves” kastélykert egy része megszűnne, ill. a fákat pl áttelepítenék. No hát a környezetvédők ezt nem nézték jó szemmel és mások sem. Múlt héten 60% többséggel nyert azonban az „építők” tábora! A projekt folytatódik, megszavazták!

Beismerem, elég hideg volt. Beismerem, nem is volt ott még olyan szép a kastélykert a tüntetők miatt és hát így megszavaztuk, hogy nem kellene itt tovább menni, vágjuk le az utat és a „Biergarten” felé induljunk neki a sétáló utcának. Többünk csalódására a sörkert teljesen zárva volt: se sör, se kávé, se meleg, se semmi. Immár kicsit gyorsabb tempóban elértük a sétáló utcát, a Köngstrasse-t. Mindjárt egy forralt borral nyitottunk. Meglepő: itt olcsóbb volt 50 centtel, mint szerény kis városkánkban. Elkortyolgattuk majd beültünk rögtön egy „Yufka”-ra is! Nagyon sokan voltak, kissé fújt is a szél így hidegebbnek érződött mint valójában volt.

Kis sétálgatás után el is döntöttük, hogy akkor inkább fel kellene valahol melegedni. Egységben az erő: „Menjünk haza”. Alig 2 utcányi távolság után Boldi kitalálta, hogy azért azt a hagyományos sörözőt mégiscsak meg kellene nézni, ahol frissen készítik a helyi sört. Természetesen a másik irányban volt, sejtésre csak, hogy merre. „Sebaj, mindjárt ott vagyunk gyertek csak!” :) Kis bolyongás után való igaz, odataláltunk. Megkóstoltuk a helyi specialitást: 1,5 l kancsó, 6 pohárral, helyi főzésű sör. Jó is volt! (megj.: Nem bolyongtunk, pontosan tudtam, hogy hová kell menni, és a karácsonyi sörért még egy kicsit bolyongani is megérte volna... /Boldi)

Már lassacskán 5 felé járt, így hazafelé vettük az irányt. Én voltam ugye a sofőr az első autóval, GPS-el….bevallom férfiasan (megj.: nem férfi, azóta már ellenőriztem /Boldi), Stuttgartban eddig körülbelül 3-szor voltunk bent. Behajtottunk GPS szerint az alagútba, és hát alagút vége, GPS még nem tért magához…hát merre, merre?! Egyenesen biztosan! ”Újratervezés”... Na jó semmi gond, majd azt mondom Boldinak, hogy Apukám meg akarta nézni a meccset meg a stadiont, azért nem kanyarodtunk le a megfelelő helyen. :)

Kis kerülővel végülis elértünk az E-centerbe ahol be lehetett vásárolni, EDEKA, az eredeti német bolt... :) Mi lányok még felmentünk az Intersportba egy gyors kört tenni, de valóban gyorsra sikeredett így az élelmiszerboltba visszaérve, hát hol is keressük a fiúkat: naná, hogy az italoknál! :) Persze csak egy kenyéré’ mentünk, de került más is a kosárba a Ritter sporttól kezdve a különböző sörökön és ajándékokon át minden!

Már hetek óta szemeztem egy Kinder tojással. Ilyen nem kapható otthon. Kerek 3x akkor, mint az eredeti, mégis Kinder, Mikulás vigyorog rajta „Vegyél meg” szavakat suttogva... :) Na mondom Boldinak, ha a Mikulás már nem hozott nekem idén Kinder tojásos adventi kalendáriumot, akkor csak megérdemlek már egy ilyen tojást így december eljövetelével! :) Kemény vizsgálgatás, rázogatás után ki is választottam a nekem valót! Zörög is, nehéz is…biztosan összerakós és értékes, ami megéri az árát. :) Bár mindenki előtt tagadtam mégis alig vártam, hogy hazaérjünk és kibontsam! Sajnos kicsit csalódás volt.. A csoki Isteni, tenyérnyi nagyságú, de a játék sajnos mégsem összerakós volt. Egy kis plüssfigura, no de legalább mikulás sapkát tettek a fejére így az ünnepekre kiváló. :)

Itthon volt vacsi, töltött káposzta a’la Boldi szülei módra. Be kell valljam a töltött káposztát Istenien tudják azon a vidéken készíteni, egyszerűen imádom, bár estére lehet nehéz étel, azért mégiscsak enni kellett... hát hogy a viharba ne ettem volna?!:) Most már lassan a jelennél tartunk. Folyik a kabaré és mindenki nevet: hiába, vannak azért itt halhatatlan komédiások is mint Hofi Géza! :)

Holnapra kis levezető sétát ill. városnézést tervezünk. Talán Esslingen világosban, hogy mindenki lássa a szőlő ültetvényeket, valamint a kastélyt. Aztán valami vacsi valahol és hát a búcsú este van tervben. Meglátjuk, holnap mivel nyitom a blogot! :)

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://boldiesorsinemetorszagban.blog.hu/api/trackback/id/tr1003456632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gOldieE36 2011.12.22. 12:09:53

Schwarzwald?? Hát az is ott van? :)
Mikor nézhetjük meg?? :D
süti beállítások módosítása