HTML

Német kalandtúránk

Friss topikok

Linkblog

Karácsony környékén

2011.12.30. 20:36 SmartHoHoHome

Elhagytuk megint egy időre Magyarországot, 30-át írunk, lassan elérjük Linz-t a pályán. Zuhog az eső, remélem, a hegyekben most ugyanennyire esik a hó és holnap nagyon jó pályánk lesz síeléshez. Most a kiutunk azonban közel sem olyan döcögős, mint hazafelé volt.

Már mind a ketten vártuk a haza utat, most talán még inkább, mint máskor. Megvettük a kis karácsonyfánkat - igaz 24-én indulunk hajnalban, 31-én érkezünk - de mégiscsak legyen azért otthon is. Sajnos a végén egészen mással töltöttük a 24-é hazaút előtti napokat.

Kedd: 24-ei héten, még kedden „lerobbant” az autónk, elkezdett valamiféle gyanús gőzfelhő kiáramlani a motorháztetőn. Egyből megálltunk, egy lépést sem tovább! Nyugodt szívvel konstatáltuk, hogy az autóból tényleg csak gőz száll fel és nem füst, nem ég semmi! Nagy szerencsénk volt, hogy ( ájj a laptop közben izeg-mozog és a fejlámpa sem marad mindig a helyén. Szerintem egy-két mellettünk elhaladó autós biztosan azt gondolja, hogy valami üregi bányában nőttem fel, hogy még az autóban is ilyen hordok a fejemen) szóval járó motor nélkül legurultunk egy közeli parkolóba. Természetesen aznap zuhogott a hó, se előtte, se utána nap, pont aznap volt a legnagyobb havazás mikor autót kell tolni a csúszós útonJ Boldi elvitte szervizbe. ( Autós különkiadás rovatunkról ő fog gondoskodni)

Szerda: Átvizsgálták, mondták, hogy biztosan csak a nagy hideg miatt gőzt láttunk és hát kicsit azért folyik is a hűtővíz és töltögessük.

-          - Hazamehetünk vele Magyarországra? Tudja, 1000km, nem itt van a szomszédban!

-          - Ezzel?! Persze, csak figyelgessétek a vízszintet!

Csütörtök: Boldi elindul reggel dolgozni. Melegszik a hűtővíz. Első lehetséges helyen kiáll. Látja, hogy nincs benne hűtővíz. Ahogyan tölti bele, pár másodperccel később ugyanaz a mennyiség folyik ki alul! „Kicsit folyik a hűtővíz, mi?!”:) Első szervizbe begurul.

-          - Srácok, gyorsan egy szerelőt, mindenki kifelé, melegszik a motor, elfolyt a hűtővíz! Holnapra kész kellene, hogy legyen, szombat reggel mennénk vele Magyarországra.

-          - Háát necces, necces… azért van rá esély, délután hívunk!

Délután bizakodva telefonáltak, hogy péntekre készen lesz az autó. Egy csövet kell kicserélni, mert ott folyik a víz!

Péntek: Boldi hívogatja őket, hogy akkor mikorra is mehet érte. 6-ig van nyitva a szerviz. Mondták, hogy ők sietnek. Az utolsó egy órában, míg be nem zártak, körülbelül már ott állt mellettük végig, hogy mindenképpen készen legyen stb… Elkészült! Végén már 3-an voltak belebújva a motortérbe, de ELKÉSZÜLT és ÜZEMBIZTOS. Kifizettük a német precizitást, kétkezi munkát, szakértelmet. Igaz már csak 1 hetet kellett volna kibírnia, mert Bp-n már be volt jelentve szervizbe két ünnep között. de sebaj, a lényeg, hogy most már jól megcsinálták!

-          -   Akkor azt mondod, hogy nyugodtan elindulhatok vele Magyarországra? 1000km!

-          - Kissé köhögve indult be ugyan, de igen kicseréltük a csövet, most már semmi gond nem lehet. Egyébként az alapjárata mindig ilyen volt?

-          - Hát mindig kissé döcögős, bár nem ennyire!

-          - Na, akkor még egy légtelenítés és mehettek Isten hírével! Kicseréltük a csövet, most már nem lesz gond!

Már menetre készen vártam Boldit, hiszen menni kell boltba, szendvicsre valót venni és még egy-két apróságot. Boldi meg is érkezett. Láttam én, hogy nem stimmel valami. Amint elhozta az autót, megint elkezdett melegedni a motor. Hívta a szervizt, de nyilván akkor már senki nem vette fel a telefont 6 óra után. Hihetetlen! Meghallottam a hangját, rosszabb volt, mint bármikor. Szegény autó, mit műveltek ezzel! Boldi lefújta az esti bolt programot. Ezzel nem megyünk sehova, melegszik, már a ventillátor sem kapcsolt.

Bár bizonyosan várjátok az izgalmas folytatást, hogy akkor eljutottunk-e haza egyáltalán illetve,  ha igen, akkor hogyan?! Ezt már Boldi fogja elmesélni, ugyhogy tessék kommentekben noszogatni is:) + Autós különkiadás rovatunk is Reá vár:) 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldiesorsinemetorszagban.blog.hu/api/trackback/id/tr313517495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása